În sfârșit, pot să închei pentru mine povestea lui Adam și Eva. Se referă fără nicio îndoială la partea analitică și cea emoțională a minții. De la subordonat complet naturii mintea pur analitică( adam) a oamenilor în devenire, dezvoltă și o parte emoțională ( eva). Lucrează acestea două în perfectă armonie, mintea omului este în paradis . Mintea analitică ( adam) poate fi dezechilibrată doar prin mintea emoțională ( eva) care poate fi coruptă sau infectată.

🇩🇪

Ich habe keine Zweifel mehr dass die Geschichte von Adam und Eva, die Geschichte von den zwei Seiten des Verstandes spricht. Die analitische Seite wurde Adam gennant und die emotionale, Eva.

14 Gedanken zu “Adam și Eva

   1. Eu văd așa: creierul este partea materială, computerul de bord a unei mașini. Mintea sunt programele care acumulează informații și date și administrează corpul.
    Am observat însă dealungul anilor că, cu cât mai mult intru în detalii, cu atât mai repede pierd esența. 🙂

    Gefällt mir

   2. Eu consider că informațiile se acumulează atât în trup cât și în suflet, în aceeași măsură, ca și cum ne creăm o copie de rezervă. Mintea o consider și eu ca fiind un complex de programe, care procesează informațiile.
    Corpul aș spune că este coordonat de un tandem între minte și suflet.
    Asta ar fi părerea mea.

    Gefällt mir

   3. Eu gândeam că sufletul va merge „dincolo“ cu tot cumulul de informații și va continua ce este de continuat în lumea energetico-vibrațională.
    Aș mai spune că gândurile pleacă majoritar din suflet, de aceea cred că și sufletul are partea sa în coordonarea trupului (gândul crează/determină acțiunea trupului).

    Gefällt mir

   4. „Aș mai spune că gândurile pleacă majoritar din suflet, de aceea cred că și sufletul are partea sa în coordonarea trupului (gândul crează/determină acțiunea trupului“. Asta nu știu. N-am ajuns până aici cu gânditul.

    Gefällt mir

   5. Mi-am amintit de Călin (Radu) care spunea că totul trebuie să vină de la sine, iar nu ca urmare a procesului gândirii.
    Ar trebui să lăsăm intuiția să ne ghideze.

    Gefällt mir

   6. Nu mai am nici o informație despre el.
    Eram de acord cu el în mai multe privințe, mai puțin în ce privește influențarea cumva agresivă a celor din jurul nostru, ceea ce nu ne-ar aduce rezultatul dorit, adică conștientizarea și deșteptarea oamenilor.

    Gefällt mir

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s