M-am trezit din anestezie. Medicul mă întreabă dacă mă doare ceva. Fac semn că da și primesc în perfuzie calmante. Asistentele vin după mine să mă împingă cu patul la salon. Mulțumesc medicului că a avut grijă de mine. Pe drum spre salon observ că atenția mi-a rămas în plămâni. Sunt în plămâni și privesc cumva de sus. O sală uriașă cu coloane imense ordonat înșiruite pe două rânduri. În față un perete este format din vitralii înalte de jos până sus și înguste, una lângă alta. Un templu de o splendoare greu de descris. Dar totul este acoperit de scrum și are o culoare murdară grii. Pute îngrozitor.

Știu imediat. Este de la fumat. Ce proastă sunt! Cum am reușit, de ani de zile, inconștiență de existența acestui templu, să îl pângăresc în așa hal! Doamne, câte sunt de care nu avem habar.

14 Gedanken zu “

  1. Mare bucurie, mare! Nu știu cât de repede se curăță jegul. După doi ani precis este mult mai curat. Ieri mi-am amintit de întâmplarea din aprilie. Azi mi-e greață la gândul de țigară. Am în nas putoarea și imaginea pângăritului templu și mi-e rușine.

   Gefällt mir

   1. Eu nu simt greață, dar nici nu pot spune că îmi place mirosul de țigară. Simt însă că încă mai pot să redevin în dependență, dacă nu sunt atent. Probabil că ispita aceasta nu va dispărea prea repede.

    Gefällt 1 Person

   2. Faza nasoală este că nu am fost dependent de nicotină (nu am intrat în sevraj), ci de asocieri și gesturi. Nu alcoolul ci cafeaua mi-a creat probleme, dar am depășit momentul. E drept, a fost nevoie de cam jumătate de an, în care cafeaua parcă nici nu avea gust.
    Despre stresul major, în chiar un astfel de moment am renunțat la fumat. Trebuie să precizez că nu am fost sub amenințare de boală, ci doar sub stres, și nu stresul a determinat decizia mea, deși poate există o legătură.

    Gefällt 1 Person

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s